Företagslån

Ett företagslån är en form av lånefinansiering som används av företag för att möta olika affärsrelaterade behov. Dessa lån kan användas för att täcka olika ändamål inom företaget, såsom investeringar, expansion, anställning, inköp av utrustning eller för att hantera svårigheter i kassaflödet.

Företagslån
Låna pengar

Lendo företagslån

 • Lendo förmedlar företagslån mellan 50 000 - 2 000 000 kr avsedda för företagsfinansiering.

  Kostnadsfritt

  När du ansöker via Lendo bedöms du av långivaren på precis samma sätt som om du hade vänt dig direkt till banken. Det tillkommer inga som helst räntepåslag eller extra kostnader.

  Grundkrav för företagslån

  Företaget måste vara registrerat i Sverige och aktivt för att kunna ansöka. Den som ansöker måste ha en ledande roll i företaget. Alla bolagsformer är välkomna att ansöka, även nystartade sådana.

  Lendo är Sveriges ledande låneförmedlare och ingår i Schibstedkoncernen, en av nordens största mediekoncerner med över 7 700 medarbetare.

  Lendo har funnits på den svenska marknaden sedan 2007 och har huvudkontor i Stockholm.

  Att låna pengar

  Långivare ger olika villkor till olika kunder. Vilken långivare som passar just dig och din lånesituation bäst kan vara svårt att veta och närapå omöjligt att ta reda på.

  På Lendo får du en sammanställning av samtliga erbjudanden som banker och långivare kan erbjuda dig och det är du själv som väljer hos vem du vill låna. Lånar du via Lendo tas endast en kreditupplysning via UC, oavsett antal långivare som behandlar din låneansökan. Kreditupplysningen ligger till grund för bankernas kreditbedömning och de villkor de kan erbjuda.

Företagslånet

Företagslån kan antingen vara säkerställda, vilket innebär att de kräver någon form av tillgång som säkerhet, eller osäkerställda och baseras på företagets kreditvärdighet. Det exakta syftet med dessa lån kan variera beroende på företagets behov och mål. Dessa lånealternativ kan erbjudas av olika finansinstitut, inklusive banker och online-långivare, och de kan skräddarsys för att uppfylla företagets specifika krav och villkor. Företagslån spelar en betydande roll i att stödja företagsutveckling och tillväxt.

Tiden det tar att få ett företagslån godkänt varierar beroende på flera faktorer, såsom långivaren, lånebeloppet och lånetypen. Nedan är några faktorer som kan påverka tidslinjen för godkännandeprocessen:

• Lånetyp: Olika företagslån har olika godkännandeprocesser. Mindre företagskrediter och kreditkortsgodkännanden kan oftast behandlas snabbare än större banklån eller peer-to-peer-lån.

• Långivaren: Varje långivare har sina egna interna processer och tidslinjer för att granska och godkänna företagslån. Vissa online-långivare kan erbjuda snabbare beslut jämfört med traditionella banker.

• Företagets kreditvärdighet: En stark kreditvärdighet och en stabil finansiell historik för företaget kan accelerera godkännandeprocessen eftersom långivare måste bedöma risken med att låna ut pengar till företaget.

• Låneansökan: Hur snabbt ett företagslån blir godkänt beror även på hur snabbt du kan fylla i låneansökan och tillhandahålla all nödvändig dokumentation. Att ha all finansiell information redo kan öka processens hastighet.

Företagslån

I de flesta fall kan mindre företagslån och kreditkortsgodkännanden bli klara inom några dagar, medan större affärslån, särskilt från traditionella banker, kan ta flera veckor eller till och med månader att godkännas. Det är därför viktigt att planera i förväg och vara beredd att vänta om du behöver ett större företagslån.

Det finns olika benämningar och termer för företagslån beroende på lånetyp och långivare. Här är några vanliga termer:

• Företagskredit: En öppen kreditlinje som ett företag kan använda vid behov för olika ändamål.

• Företagslån: Ett allmänt begrepp som beskriver lån som tas av företag för affärsändamål.

• Företagskreditkort: Ett kreditkort avsett för företagsanvändning som ger möjlighet att göra inköp på kredit.

• Företagsfinansiering: Ett övergripande begrepp som inkluderar olika finansieringsalternativ för företag, inklusive lån.

• Kapitalfinansiering: En form av företagslån som används för att täcka kapitalbehoven.

• Varulagerfinansiering: Ett lån som används för att köpa och underhålla lager för försäljning.

• Utrustningslån: Ett lån som används för att finansiera inköp av utrustning eller maskiner.

• Startkapital: Finansiering som används vid starten av ett nytt företag för att täcka de inledande kostnaderna.

• Peer-to-peer-lån: Lån där privatpersoner eller investerare lånar ut pengar till företag utan att använda en traditionell bank.

• Lån med säkerhet: Lån där företaget måste tillhandahålla tillgångar som säkerhet för lånet.

Dessa är några vanliga termer och typer av företagslån som företag kan använda för att finansiera sina verksamheter och projekt. Valet av lån beror på företagets specifika behov och ekonomiska situation.


© Copyright